Obiecive turistice Oradea si Bihor


 

Gradina Zoo

Gradina zoologica a fost infiintata in anul 1960 si se intindea pe o suprafata de 37.000 mp.In anul 2010, Consiliul Local al Municipiului Oradea a alocat inca 37.000 mp de teren pentru extinderea Gradinii zoologice.

Din data de 1 iunie 2013 gradina zoo asteaptacu drag pe toti interesanti pentru a descoperi noile specii de animale.

www.zooradea.ro


Gradina Zoo

Scurt istoric

Gradina Zoologica se situeaza in partea de sud-vest a municipiului Oradea, in parcul Reday, pe strada Matei Basarab numarul 1, in vecinatatea parcului Balcescu si a stadionului Tineretului.

In perioada 1958-1960, sarcina pentru amenajarea Gradinii Zoologice din Oradea, a revenit Organizatiei Consiliului Popular si conducerii administrative.

In acest context, in baza unui model standardizat la nivel national, a fost infiintata Gradina Zoologica, avand ca obiectiv prezentarea in mediu captiv a speciilor salbatice de animale si pasari din fauna Romaniei si a Europei.

In data de 01.05.1960 este inaugurata, toate volierele, adaposturile si padocurile fiind populate cu animale si pasari, prin grija Ocoalelor Silvice, care au avut sarcina de a recolta de pe teren exemplare tinere de animale, pe care sa le creasca in spatiile amenajate ale Gradinii Zoologice din Oradea. Intre anii 1960-1962, erau intre 96-169 de exemplare, dar treptat, pe langa speciile salbatice, prin donatii din partea crescatorilor pasionati din regiune, au fost introduse specii exotice de pasari, in mod special varietati adaptate la clima temperata.

www.zooradea.ro

Gradina Zoo

Incepand cu anii 1968-1970 s-au facut investitii cu scopul de a popula Gradina Zoologica cu specii noi de animale si pasari reprezentative, de pe intreg mapamondul.

Actualmente, Gradina Zoologica functioneaza cu o activitate de agrement si educatie. Pozitia este una deosebit de favorabila, intr-un mediu natural de exceptie, cu arbori seculari din diverse specii, dar si cu plantatii recente de arbori si arbusti.

Dotarea este rustica, cu obiecte vechi, dar bine intretinute..


In prezent, gradina detine un efectiv de peste 700 de exemplare de animale si pasari din specii reprezentative, de pe toate continentele. Majoritatea sunt perechi care se reproduc in habitatul ocupat, in incinta. Pentru redotarea si refacerea efectivelor sunt practicate schimburile de animale cu alte gradini zoologice din tara si strainatate.

Gradina Zoologica din Oradea functioneaza in subordinea Consiliului Local, fiind proprietatea acestuia.

www.zooradea.ro
+ Font | - Font

Promovare

 • Promovare pagini web
www.groupromo.ro
agentie, groupromo management, consultanta, relatii, publice, pr, strategii, comunicare, marketing, promovare, publicitate, online, pagini, web, design, imagine, oradea


Convertor valutar