Obiecive turistice Oradea si Bihor


 

Baile Felix

BAILE FELIX


Statiunea Baile Felix, statiune cu sezon permanent, este situata in nord-vestul Romaniei (Judetul Bihor), in Podisul Crisurilor, altitudine 140 m, intr-o zona deluroasa acoperita cu paduri de fagi si stejari, 8 km sud de Municipiul Oradea (resedinta Judetului Bihor), si 22 km sud-est de localitatea Bors (punct de vama cu Ungaria). Statiunea are o clima temperat-continentala, cu influente oceanice provenind din vest. Temperatura medie anuala este de 10,6 C (iulie- in jur de 21 C; ianuarie in jur de -2 C).www.baile-felix.bihor.ro
Baile Felix

Statiunea Baile Felix are sezon permanent si este situata in nord-vestul Romaniei (judetul Bihor), in Podisul Crisurilor, la o altitudine de 140 m, intr-o zona deluroasa acoperita cu paduri de fagi si stejari, 8 km sud de Oradea si 22 km sud-est de localitatea Bors (punct de vama cu Ungaria). Statiunea are o clima temperat-continentala, cu influente oceanice provenind din vest. Temperatura medie anuala este de 10,6 C (iulie- in jur de 21 C; ianuarie in jur de -2 C). Verile nu sunt excesiv de calduroase, iarna este blanda. Precipitatii moderate (650 mm anual).

Statiunea Baile Felix se remarca prin bogatia de izvoare de ape minerale termale (20-48 C), oligotermale, radioactive, continand sulf, calciu, sodiu, descoperite la inceputul mileniului. Renumita prin efectul binefacator al apelor sale in calmarea durerilor articulare si musculare si a nevralgiilor reumatice, statiunea este recomandata in tratamentul bolilor reumatismale inflamatorii (poliartrita, spondiloza reumatoida, urmari ale unui reumatism articular grav), al bolilor degenerative (spondiloza, artroza, poliartroza, sciatica lombara), si al diartrozelor (tendonita, tendomiotita, periartrita scapulohumerala, etc.) al bolilor sistemului nervos central si periferic (semipareze, parapareze, etc.), al bolilor ginecologice (metrosalpingita cronica, dereglari minore pubertale si de menopauza), al starilor post-traumatismale (urmare unor operatii ale articulatiilor, oaselor si muschilor, urmare unor fracturi, entorse si luxatii etc.), al dereglarilor endocrine etc.www.baile-felix.bihor.ro

Baile Felix

Statiunea beneficiaza de baze de tratament moderne, avand toate dotarile necesare pentru bai in cada sau bazin cu ape minerale, kinetoterapie in bazine cu apa minerala termala, impachetari cu namol cald, fizioterapie, inhalatii si aerosoli etc., care permit un tratament eficient chiar si in anotimpurile reci. Exista aici numeroase sali de gimnastica, sauna, bazine de inot etc.

In apropierea Bailor Felix, situata in aceeasi zona submontana (la altitudinea de 140 m) se afla statiunea Baile 1 mai, intr-un parc natural de stejari batrani, cu o clima temperat continentala moderata, cu influente oceanice din vest. In apa termala din raul si lacul Petea, cu o temperatura constanta de 30-31 C, traiesc melcul Melanopsis parreyssi (relicva din Tertiar) si pestele Scardinus racovitzae, ca si specia rara de nufar subtropical - Numphaea lotus thermalis - relicva din Tertiar, monument al naturii.


www.baile-felix.bihor.ro

Baile Felix

Factori naturali

Ape termominerale (41-490 grade C) cu sulfura de bicarbonat, cu calciu, cu sodiu, oligominerale cu mineralizare totala de 1 gr/ l ce constituie o imensa rezerva; namoluri terapeutice din zona locala; bioclima calmanta, relaxanta.

Indicatii terapeutice. In afectiuni reumatice inflamatorii, degenerative, post traumatice, neurologice periferice si centrale, ginecologice, de metabolism si de nutritie, endocrine.

Hoteluri


Capacitate totala: 5800 locuri in hoteluri de 1-3 stele, cu restaurant si sectii de tratament in sistemul termal-hotelier.

Posibilitati de recreere


Piscine, inclusiv olimpice, in aer liber, cu apa termala, care functioneaza si iarna, tenis, pescuit, parc balnear, ciclism, speologie, cazinou.

In orasul Oradea
: muzee, fortarete si edificii medievale, excursii la sfarsit de saptamana in zonele alpine in vecinate, vizite la Grota Ursilor, serate folclorice, degustari de vin, vanatoare.

www.baile-felix.bihor.ro

Baile Felix

BAILE FELIX

Situata in partea de nord-vest a Romaniei, mai precis in judetul Bihor, la 9 km de municipiul Oradea, Baile felix - una din cele mai mari statiuni balneare din Romania si-a catigat, in tara si peste hotare un renume binemeritat.

Asezarile umane pe teritoriul statiunii sunt atestate, prin marturiile arheologilor, inca din neolitic. Dupa anul 1700 localitatea incepe si se dezvolte considerabil, un rol important in acest sens revenind administratorului bailor, Felix Helcher, care a descoperit si utilizat izvorul Felix, cu timpul, denumirea generalizandu-se pentru toata statiunea. Regiunea in care se afla staaiunea este dominata de un relief determinat de contactul campiei piemontane a Miersigului, cu ultimele dealuri coboratoare spre vest din muntii Padurea Craiului. Relieful, precum si suprafetele de apa calda din bazinele descoperite si lacul Peta, determia un climat continental moderat de ses, cu ierni blande si veri temperate, cu elemente de nuanta mediteraneana. Media anuala a temperaturii aerului este de 100 C, iar altitudinea de 140 m.


www.baile-felix.bihor.ro

Baile Felix

CAI DE ACCES

FEROVIARE: Bucuresti - Oradea 650 km; Satu-Mare - Oradea 133 km; Timisoara - Oradea 178 km; Episcoia Bihorului - Oradea 6 km. De la Oradea se poate folosi trenul pe linia Oradea - Vascau, pana la halta Baile Felix, pe o distanta de 11 km, sau se poate merge cu tramvaiul pana la capatul linie din cartierul Nufarul, de aici calatoria pana la Baile Felix, continuandu-se cu autobuzul.

RUTIERE: pe drumul national Bucuresti - Oradea (E 15); Satu-Mare - Oradea (DN 19); Timisoara - Arad - Oradea (DN 69-DN 79); Bors (punct de frontiera cu Ungaria) - Oradea (E15); Oradea - Baile Felix (DN 76).

CU AVIONUL: curse zilnice Tarom, Bucuresti - Oradea.


Hotelurile au baze de tratament propii, cu posibilitati de peste 6.500 proceduri pe zi si cu instalatii pentru bai cu apa minerala, kinetoterapie, aplicayii calde cu namol, instalatii de electroterapie si hidroterapie, aerosoli si inhalatii, pentru cura interna, bazin in aer liber, sali de gimnastica medicala, la care se adauga sali de spectacole, cluburi, biblioteca, bazin de inot, sali de jocuri distractive, case de cultura.www.baile-felix.bihor.ro

Baile Felix

POSIBILITATI DE AGREMENT

O plimbare prin statiune se constituie intr-un moment de deconectare; plantatia de nuferi terminali violacei incanta privirea.

Excursii cu autocarul; Oradea (cu numeroasele sale obiective turistice), Pestera Ursilor de la Chiscau, Barajul Lesu, Muzeul memorial O. Goga de la Ciucea, popasul pescaresc Cefa, statiunile balneoclimaterice Tinca si Stana de Vale, pesterile Meziad si Vadu Crisului, Valea Iadului cu cascadele Iadolina si Valul Miresii, precum si lacul de acumulare Lesu, bazinul inchis Padis - Cetatile Ponorului, Pestera Neagra, Pestera Focul Viu, Ghetarul de la Scarisoara. De la pestera pana la cabana Scarisoara se ajunge in cca. 20 de minute, pe o poteca marcata, distanta fiind de 1,3 km. Alte obiective turistice in zona: Izbucul de la Remeti, Pestera Vantului, de la suncuiua, Pestera Vadu Crisului, Pestera cu apa de la Bulz.

FACTORI NATURALI DE CURA:


-ape minerale bicarbonate, sulfatate, calcice, sodice si magnezice;
-namoluri terapeutice si bioclimatul sedativ de crutare cu unele nuante excitante.

INDICATII TERAPEUTICE:

-afectiuni reumatismale articulare degenerative;
-afectiuni reumatismale articulare inflamatorii; etc.


www.baile-felix.bihor.ro
+ Font | - Font

Promovare

 • Promovare pagini web
www.groupromo.ro
agentie, groupromo management, consultanta, relatii, publice, pr, strategii, comunicare, marketing, promovare, publicitate, online, pagini, web, design, imagine, oradea


Convertor valutar